Vijećnici SDP-a podnijeli incijativu za vanrednu sjednicu GV Tuzla vezanu za UG Novi horizonti

Nakon zvaničnog sastanka sa predsjednicom Udruženja građana Novi Horizonti Tuzla Indirom Bektić, vijećnici parlamentarne većine u Gradskom vijeću Tuzla podnijeli su incijativu za zakazivanje vanredne sjednice GV Tuzla, koja će se održati 30. aprila.

Na vanrednoj sjednici u saradnji sa nadležnim gradskim službama ćemo predložiti da se sredstva za nabavku senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera povećaju, da se iz raspodjele istih ne isključi UG Novi Horizonti Tuzla. Na ovaj način će se u Budžetu Grada Tuzle za nabavku senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera u krvi obezbjediti ukupno 78.000 KM, od čega će 38.000 KM biti realizovano putem UG Novi Horizonti iz Tuzle, a 40.000 KM će se na bazi kriterija utvrđenih od strane GV Tuzla dodjeljivati putem Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu.

Naime, po objavi zaključaka u sredstvima javnog informisanja, došlo je do reakcije građanki i građana koji smatraju da UG Novi Horizonti Tuzla treba da ostanu budžetski korisnici u Budžetu Grada Tuzle, ali da su sredstva za nabavku senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera u krvi planirana u nedovoljnom iznosu.

Zbog konačnog dobijanja potpunih i valjanih informacija u vezi sa cijelom situacijom, Udruženju Novi Horizonti Tuzla upućujemo izvinjenje zbog napravljenog propusta koji smo u prilici ispraviti.

Istovremeno, u svom obraćanju građankama i građanima Tuzle izražavamo da je naša želja, zadaća i obaveza odgovorno postupati sa novcem naših sugrađanki i sugrađana, te da će tako biti i u buduće. Nikome i nikada nećemo dopustiti da zloupotrijebi našu namjeru transparentne raspodjele budžetskog novca, naročito ne na uštrub najranjivije kategorije- naše djece, što nam nikada nije ni bila ni namjera.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.