Vijećnici Naše stranke, DF-a i SDP-a bojkotirali nastavak sjednice Gradskog vijeća Sarajeva

Zbog nedostatka kvoruma nije nastavljena za danas najavljena Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva na kojoj su vijećnici trebali birati članove radnih tijela. Kako saznajemo, vijećnici Naše stranke (NS), Demokratske fronte (DF) i Socijaldemokratske partije (SDP) nisu se pojavili na sjednici.

Sjednica nije nastavljena zbog nedostatka kvoruma, te je predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić odmah nakon toga sazvao sastanak s predstavnicima političkih subjekata.

Poslovnik precizirao da moraju biti prisutne dvije trećine vijećnika s obzirom na to da je riječ o Konstituirajućoj sjednici, odnosno da iz svake Općine moraju biti prisutne dvije trećine vijećnika.

Tako je konstatirano da nema dvotrećinskog kvoruma. Nastavak Konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća će se održati kad se steknu uvjeti.

(Izvor: Klix.ba)