Vijećnici Naše stranke, DF-a i SDP-a bojkotirali nastavak sjednice Gradskog vijeća Sarajeva

Zbog nedostatka kvoruma nije nastavljena za danas najavljena Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva na kojoj su vijećnici trebali birati članove radnih tijela. Kako saznajemo, vijećnici Naše stranke (NS), Demokratske fronte (DF) i Socijaldemokratske partije (SDP) nisu se pojavili na sjednici.

Sjednica nije nastavljena zbog nedostatka kvoruma, te je predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić odmah nakon toga sazvao sastanak s predstavnicima političkih subjekata.

Poslovnik precizirao da moraju biti prisutne dvije trećine vijećnika s obzirom na to da je riječ o Konstituirajućoj sjednici, odnosno da iz svake Općine moraju biti prisutne dvije trećine vijećnika.

Tako je konstatirano da nema dvotrećinskog kvoruma. Nastavak Konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća će se održati kad se steknu uvjeti.

(Izvor: Klix.ba)

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.