Zaltko Lagumdžija

Vijeće ministara BiH odobrilo dodatna sredstva za angažman helikoptera

Na osnovu specifikacije Operativnog komunikacionog centra, odluku o odobravanju dodatnih 600.000 KM iz tekućih proračunskih sredstava, po zahtjevu Ministarstva sigurnosti i Ministarstva odbrane, donijelo je VM BiH na sjednici.

Slika

Vijeće ministara BiH donijelo je na telefonskoj sjednici, na osnovu specifikacije Operativnog komunikacionog centra, odluku o odobravanju dodatnih 600.000 KM iz tekućih proračunskih sredstava, po zahtjevu Ministarstva sigurnosti i Ministarstva odbrane, za finansiranja izdataka koji proisteknu od međunarodne pomoći angažiranja helikoptera za pomoć civilnom stanovništvu  pogođenom poplavama.  

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija kazao je Agenciji Fena da je od tih sredstava 380.000 KM namijenjeno za potrebe Oružanih snaga BiH i 220.000 KM za troškove nastale tokom međunarodne pomoći civilnom stanovništvu u BiH ugroženom poplavama. 

– Trenutno je u funkciji devet helikoptera – iz Oružanih snaga, EUFOR-a, Hrvatske i Slovenije, a da se očekuje dolazak još jednog helikoptera koji će biti osposobljen za noćni rad – kazao je FENI Lagumdžija.  

Vijeće ministara BiH ranije je za te svrhe odobrilo 200.000 KM iz tekućeg proračunskih sredstava.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.