Dr. Lagumdžija sa takmičarima i rukovodstvom Specijalne olimpijade u BiH

Vi ste ponos BiH i njeni najbolji ambasadori i diplomate

Dr Lagumdžija čestitao je takmičarima Irmi Juhić na osvojenoj zlatnoj medalji u stonom tenisu, Mersadu Redžiću za osvojeno zlato u trčanju na 100 metara, Kristini Klačar za osvojeno srebro u trčanju na 200 metara, Damiru Rimcu na osvojene tri bronzane medalje u stolnom tenisu i Zlatanu Hori za osvojenu bronzu u plivanju, kao i Enver Ćosićkiću, predsjedniku, Milenku Vujinoviću, dopredsjedniku i Kadi Delić Selimović, izvršnoj direktorici Specijalne olimpijade u BiH.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Zlatko Lagumdžija primio je rukovodstvo i takmičare Specijalne olimpijade u Bosni i Hercegovini, koji su na Evropskim ljetnim igrama u Antwerpenu u septembru ove godine osvojili pet zlatnih, četiri srebrene i četiri bronzane medalje. Dr Lagumdžija čestitao je takmičarima Irmi Juhić na osvojenoj zlatnoj medalji u stonom tenisu, Mersadu Redžiću za osvojeno zlato u trčanju  na 100 metara, Kristini Klačar za osvojeno srebro u trčanju na 200 metara, Damiru Rimcu na osvojene tri bronzane medalje u stolnom tenisu i Zlatanu Hori za osvojenu bronzu u plivanju, kao i  Enver Ćosićkiću, predsjedniku,  Milenku Vujinoviću, dopredsjedniku  i Kadi Delić Selimović, izvršnoj direktorici Specijalne olimpijade u BiH.

„Dopustite mi da se svakome od vas i Specijalnoj olimpijadi u BiH, u ime Ministarstva vanjskih poslova BiH, i u svoje vlastito ime, zahvalim na rezultatu koji ste ostvarili na ovogodišnjim Evropskim ljetnim igrama u Antwerpenu. Vi ste ponos ove zemlje i njeni najvrijedniji ambasadori i diplomate u svijetu“, naglasio je dr Lagumdžija.

Posebno se zahvalio trenerima na predanom radu sa ovim mladim i uspješnim sportistima te Specijalnoj olimpijadi BiH koja radi na području cijele države sa više od 20.000 osoba sa posebnim potrebama i u okviru koje je angažovano više od  25 udruženja kao što su Klubovi specijalnih sportova, Zavodi, dnevni centri, osnovne i srednje škole koji rade sa osobama sa posebnim potrebama. 

Predstavnici Specijalne olimpijade u BiH zahvalili su dr Lagumdžiji na prijemu i nagradi za ove mlade uspješne sportiste. Posebno su naglasili da je prvi put nakon 2007. godine neko iz državnog vrha pokazao interes za rezultate i uslove u kojima rade ovi uspješni mladi ljudi. Istaknuli su da u BiH rezultati sportista sa posebnim potrebama nemaju istu vrijednost kao rezultati koje postižu sportisti bez invaliditeta, dok su u susjednoj Srbiji ti rezultati jednako vrednovani. 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.