Zavidovići

Verbalno napadnut ministar Rifat Delić

Ministar Delić je jučer oko 18 sati verbalno napadnut u Tržnom centru “Robot” u Zavidovićima

Slika

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Rifat Delić prijavio je zbog verbalnog napada osobu koja je odranije poznata organima gonjenja i koja mu je prijetila smrću.

Ministar Delić je jučer oko 18 sati verbalno napadnut u Tržnom centru "Robot" u Zavidovićima, nakon što mu je poznata osoba prišla stolu i zaprijetila.

-U tržnom centru Robot prišla mi je poznata osoba i uz psovke prijetila smrću. Govorila mi je da će me ubiti metkom u glavu, kleo se sinom da će me sasjeći mačetom, galamila je kako sam mu ja napakovao šest godina robije, govorio da zovem sad svoje kornjače i policiju… Nakon što sam rekao sam da ću slučaj prijaviti policiji, i kao svjedoke naveo očevice, ljude koji su sjedili sa mnom za stolom, on je na odlasku nokautirao drugog čovjeka udarcem šakom – rekao je Feni ministar Rifat Delić.

Kako je kazao, radi se o osobi koja već više godina maltretira i druge građane Zavidovića, ali ljudi se plaše prijaviti takve slučajeve.

-On je došao nekoliko minuta nakon što sam ušao u objekt i očigledno je da je neko dojavio da sam ušao u objekt. Ušao je možda dvije-tri minute nakon mene i krenuo ravno za moj sto – kaže Delić.

Napadač se nakon incidenta i prijetnji udaljio iz objekta i zasad je nedostupan policiji, ali je naložena policijska potraga za ovom osobom.

Iz policije MUP-a ZDK rečeno je da je nakon prijave izvršen uviđaj i da su istražne radnje u toku.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.