Brčko

Veliki interes mladih za budućnost multietničke i jedinstvene BiH

Prisutnim članovima Distriktne organizacije Foruma mladih se predstavio kandidat Zekerijah Osmić i iznio osnove programa SDP-a BiH za predstojeće izbore.

SlikaU prostorijama SDP-a BiH Brčko dana 19.09.2014. godine održan  je razgovor članova Distriktne organizacije Foruma mladih SDP-a BiH sa Zekerijahom Osmićem, ministrom odbrane BiH i kandidatom SDP-a BiH za predstojeće Izbore 2014.

U veoma otvorenom i iskrenom razgovoru najmlađi članovi SDP-a su postavljali pitanja ministru Osmiću iz oblasti odbrane BiH te pristupanja Bosne i Hercegovine Euro i Nato integracijama.

U diskusiji su uzeli učešća mladi Forumovci  Adis Junuzović, Miroslav Josipović, Nasiha Pitić, Dino Hodžić i drugi ne manje važni članovi.

Skup su moderirali Jasmin Adilić predsjednik Distriktne organizacije Foruma mladih SDP-a BiH te član Izvršnog odbora Eldin Junuzović.

Diskusije koje su vođene ukazale su nedvosmislenu opredijeljenost mladih SDP-ovaca za daljim učešćem u svim aktivnostima vezanim za predstojeće Izbore 2014 kao i ogroman optimizam za pobjedu SDP-a na istim. Očekivanja mladih su da će sa pobjedom SDP-a na predstojećim izborima jačati država Bosna i Hercegovina te povećati se ekonomska ulaganja i zapošljavanje.

Uz ovakav rad i entuzijazam Distriktne organizacije Foruma mladih SDP-a BiH, pobjeda SDP-a BiH na predstojećim izborima je neupitna, zaključio je ministar i kandidat Osmić.