Lagumdžija – Meškov

Veliki infrastrukturni projekti u interesu cijele BiH

Dr Lagumdžija je istaknuo da je osnovni prioritet osigurati mir i sigurnost građana, funkcioniranje institucija, te da je neophodan dijalog i utvrđivanje prioriteta u djelovanju, kako bi se ispunili opravdani zahtjevi nezadovoljnih građana

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija susreo se sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Aleksejem Meškovim.

Dr. Lagumdžija je tokom razgovora sagovornika upoznao sa dešavanjima u BiH, vezanim za proteste koji su se desili i dešavaju u više gradova u našoj zemlji. Još jednom je potcrtao da se radi o opavdanom nezadovoljstvu građana, te naglasio da je ovo vrijeme u kojem građani govore, a politika šuti, sluša glas naroda kako bi se uhvatila ukoštac sa problemima koje su građani istaknuli na demonstracijama.

Istaknuo je da je osnovni prioritet osigurati mir i sigurnost građana, funkcioniranje institucija, te da je neophodan dijalog i utvrđivanje prioriteta u djelovanju, kako bi se ispunili opravdani zahtjevi nezadovoljnih građana.

Meškov je istaknuo da je mir i stabilnost Bosne i Hercegovine od izuzetne važnosti kako za stabilnost regiona, tako i za strane investitore. Najavio je da pored postojećih investicija ruskih kompanija u našoj zemlji  postoji  interes za nova ulaganja u BiH.

Sagovornici su se usaglasili da su bilateralni odnosi dviju zemalja intenzivirani nakon posjete dr. Lagumdžije Rusiji prošle godine i da se razvijaju u dobrom pravcu.

Tokom sastanka je razgovarano i izgradnji plinovoda „Južni tok“ i usaglašeno je da se ovako veliki infrastrukturni projekti trebaju raditi u interesu cijele BiH i njenih entiteta i biti iskorišteni za ujedinjavanje, a ne nove podjele unutar BiH.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.