SDP BiH će se i dalje snažno zalagati za put BiH u EU i NATO

Velika prilika za BiH, bila bi ludost ne iskoristiti je

Jučerašnja odluka predstavlja izuzetno značajan korak na putu naše države prema Evropskoj uniji. Svi oni koji poznaju ovaj proces su svjesni da nema mjesta euforiji i da pravi posao tek slijedi, ocijenio je danas zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović nakon što je jučer aktiviran Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju(SAA) s EU.

– Vrlo brzo će pasti maske kada su domaći političari i stranke u pitanju jer će biti jasno vidljiva razlika između onih koji žele i znaju ozbiljno raditi na približavanju EU i onih koji to samo deklarativno podržavaju, a ustvari se zalažu za održavanje postojećeg stanja kontrolisanog haosa. Ovo je zaista velika prilika za BiH i politička ludost bi bila ne iskoristiti je – ocijenio je.

Nada se da će Mehanizam koordinacije kao neophodni preduvjet za čitav proces biti uskoro usaglašen i da će ovo zaista tehničko pitanje prestati biti “posmatrano kao trening za neke buduće ustavne promjene”.

– U svim zemljama je pitanje EU integracija bilo i jeste mjesto zajedničkog djelovanja i saradnje pozicije i opozicije, nešto što prevazilazi interese bilo koje stranke ili pojedinca. Htio bih da vjerujem da će i kod nas biti tako, mada je svima jasno da je najveća odgovornost na vlastima koji moraju pokazati širinu i mudrost da u ovaj proces uključe najširi presjek bh. društva – rekao je Magazinović za Fenu.

Kada je u pitanju njegova stranka, Socijaldemokratska partija BiH, naveo je da će se kao dosljedna i stranka s velikim kapacitetom u ovoj oblasti djelovanja i dalje snažno zalagati za put BiH u EU i NATO, te igrati veoma važnu i konstruktivnu ulogu u budućim procesima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.