Irfan Čengić

Većinu u Parlamentu FBiH ne interesuju stvarni problemi građana

Zastupnik SDP – a u Parlamentu F BiH Irfan Čengić nezadovoljan je radom zakonodavne vlasti jer ne tretira pitanja važna za građane. Njegov status prenosimo u cijelosti.

Na sjednici Parlamenta sam glasao protiv dnevnog reda, koji je usvojen sa 54 glasa od 98 zastupnika, jer ne njemu nisu bile važne tačke koje se tiču minimalne plate, doprinosa i poreza, penzija, cijene električne energije, zaustavljanja udara na privredu sa novim fiskalnim kasama, sprečavanje sukoba interesa, provođenja presuda Ustavnog  suda…

Sve su ovo oblasti koje Federacija treba rješavati a prijedlozi stoje u ladicama Parlamenta. Pohvalno je što rukovodstvo doma se trudi održavati redovno sjednice iako nemamo Vladu FBiH 3 godine poslije izbora, ali dnevni red sjednica mora odražavati potrebe građana.

Ono što je žalosno da prilikom razmatranja dokumenta okvirnog budžeta FBiH, nisam dobio odgovor na pitanje zašto ni ove godine u skladu sa zakonom o budžetima nismo na vrijeme dobili nacrt budžeta za 2022.godinu.

Jasno je da će se budžet i ove godine usvojiti bez rasprave suprotno zakonu, što najbolje govori o ovoj vlasti i ovoj parlamentarnoj većini.

Na sjednici je usvojen nacrt teksta Etičkog kodeksa koji predviđa rigoroznije kazne za zastupnike koji ne dolaze na sjednice i koji ne ispunjavaju svoje dužnosti. Ovakav tekst kodeksa zagovaram duže vrijeme i nadam se da će dobiti podršku i u formi prijedloga.

nap.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.