GO SDP Zenica

Većina u vijeću bez plana i rješenja, građani će još jednu zimu da se smrzavaju!?

Posljednja sjednica Gradskog vijeća još jednom je pokazala ko čini većinu, i čije ruke su podignute u isto vrijeme. SDA, A-SDA i Snaga Centra su još jednom pokazali da su svezali zastave, i da sada nisu u pitanju samo “kladioničarski interesi”, nego je u pitanju prava koalicija, u interesu njih samih, a sve to na račun i štetu građana Zenice.

Vladajući se na sjednicama Vijeća sve više počinju baviti marginalnim stvarima, a sve manje nagomilanim i neriješenim problemima građana Zenice. Nakon što su iplanirali smjenu predsjedavajuće Gradskog vijeća, Sanje Renić, koju su sami odabrali, nisu shvatili da trebaju ponuditi rješenje, te su grad Zenicu ostavili bez drugog čovjeka po važnosti u gradskoj administraciji. Iako se pozivaju na poštivanje Ustava BiH i Statuta Grada Zenice želimo da ih podsjetimo da su upravo ono prekršili član 25. Statuta Grada Zenice po kome je osigurana ravnopravna zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih u radnom predsjedništvu.

Ako su vladajućoj većini koju predvode SDA, A-SDA i Snaga Centra, u trenutcima kada se grad Zenica nalazi u izuzetno teškoj situaciji, “Facebook rasprave”, lažni profili, pa i smjena sada već bivše predsjedavajuće, važniji od nagomilanih problema, onda neka izađu pred građane i to jasno kažu.
Pojedincima, ali i strankama je očito važnije šta i ko piše po društvenim mrežama dok rješavanje stvarnih pitanja poput neizvjesne sezone grijanja, koja je na samom pragu, nezaposlenosti, gašenja spotrskih klubova i sve masovnijeg odlaska mladih iz grada.

Ne želeći da Zenica i njeni građani kao prošle godine bude top tema u državi, zbog smrzavanja, zatražili smo da se sezona grijanja pomjeri na period kada bude potreba, kada temperature budu zahtijevale zagrijavanje domaćinstava i poslovnih prostora. Inicijativa nije dobila potrebnu podršku, pa ćemo se tako kao i svake godine smrzavati već sa početkom oktobra, a u aprilu otvarati prozore, jer je očito “zacementirano”, da se kotao pali 15. oktobra, i gasi 15. aprila.

Građani Zenice moraju znati da još uvijek nemamo odluku o zagrijavanju, kao ni dogovorenu cijenu isporuke toplotne energije sa Arcelor Mittalom.
Pojedinim strankama koje misle da je SDP „takozvana ljevica“ poručujemo da ste vi interesna organizacija formirana samo i isključivo zbog ličnih interesa pojedinaca. Stvorili ste nepovoljnu političku klimu u gradu koja najviše šteti građanima. Izdali ste i centar i lijeve pa izdaćete i desne čim koalicija sa njima pokaže svu vašu nesposobnost i besmisao u koju ste doveli građane ovoga Grada.

Pozivamo vladajuću većinu, da ostavi političke igre po strani, i hitno nađe rješenje kako bi se prevazišla kriza u radu Gradskog vijeća Zenice, koju su sami prouzrokovali. Vrijeme je da svi zajedno krenemo ka donošenju odluka u interesu građana Zenice.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.