Elvir Karajbić

Većina u Parlamentu FBiH je kao raštimani orkestar

Federalna Vlada još se nije izjasnila na prijedlog za izglasavanje nepovjerenja koji su potpisala 22 poslanika i zvanično ga predala u proceduru 17.maja. Istog dana, predstavnici stranaka parlamentarne većine (SDA,SB i HDZ BiH) jasno su izjavili da ovakav prijedlog neće podržati kada se o njemu bude glasalo, dok opozicija očekuje, prije svega, korisnu raspravu na sjednici na kojoj se bude o nepovjerenju Vladi raspravljalo.

„Nama je jasno da većina , kad je u pitanju raspodjela moći, odnosno ministarstava odlično funkcioniše. Međutim, kad je u pitanju rad te parlamentarne većine i upućivanje zakonskih prijedloga iz Vlade u Parlament, to ne funkcioniše. Posebno ne funkcioniše izglasavanje takvih prijedloga u većini. Od tri koaliciona partnera, svaki je nezadovoljan ministrima iz drugih političkih opcija u koaliciji.Tako da imamo jedno opšte nezadovoljstvo. Imamo i izjavu Dragana Čovića koji jasno kaže da parlamentarna većina više ne postoji i da će se poslanici morati snalaziti.

Osnovni cilj nam je da se uozbilji rad Vlade FBiH, jer imamo totalni zastoj. Većina će vjerovatno braniti svoje ministre, jer nisu sigurni da će im partneri podržati nove, pošto nema povjerenja među njima“, kaže poslanik Elvir Karajbić (SDP BiH), te dodaje da je i sama rasprava o nepovjerenju Vladi dobar motiv, a očekuje i korisne zaključke.

(Izvor: Oslobođenje)

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.