Kenan Rešo

Već ima zainteresiranih za realizaciju "Zajedno do obnove"

Na pitanje kada se može očekivati realizacija na terenu, Rešo je izjavio da to, teoretski, može početi već od petka u zavisnosti od dinamike prijavljivanja zainteresiranih

Slika

Nakon što je Federalni parlament odobrio izmjene ovogodišnjeg finansijskog plana Zavodu za zapošljavanje FBiH, prilagođene Programu „Zajedno do obnove“, direktor Zavoda Kenan Rešo je Agenciji Fena izjavio danas da već ima interesovanja za angažman nezaposlenih osoba kojima je program i namijenjen, za angažman u javnim radovima na obnovi postradalih terena.

Na osnovu ovog programa, prilagođenog novonastaloj situaciji prirodne nesreće u FBiH, u utorak će na internet stranici biti objavljena aplikacija za učešće poslovnoih subjekata, rekao je Rešo.

Program koji se suštinski svodi na javne radove u FBiH, podrazuimjeva najrazličitije vrste poslova i struke, rekao je.

Na pitanje kada se može očekivati realizacija na terenu, Rešo je izjavio da to, teoretski, može početi već od petka u zavisnosti od dinamike prijavljivanja zainteresiranih.

Vrijednost Programa je 3.600.000 KM i trebalo bi da najmanje 2.000 osoba u Federaciji BiH bude obuhvaćeno minimalnim ličnim dohotkom i odgovarajućim doprinosima na taj iznos.

U smislu evidentiranja nezaposlenih osoba,  instrukcije nadležnim službama date su  ranije.

Program je otvoren za sve javne ustanove, lokalne samouprave, javna, kao i privatna preduzeća, koja su angažovana na javnim radovima.

Evidentiranje nezaposlenih osoba ide putem biroa za zapošljavanje u općinama, a sam angažman će određivati tok prispjelih zahtjeva preduzeća, koji bi u narednom periodu trebalo da bude intenzivan.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.