Kurteš

Važno je što je usvojen Zakon o matičnim knjigama

Zakon je stupio na snagu 2012., prošao oba doma Parlamenta, te je sredinom prošle godine počelo izdavanje trajnih uvjerenja o državljanstvu, izvoda iz matičnih knjiga rođenih i umrlih.

Slika

Federalni ministar MUP-a Predrag Kurteš,smatra da je najvažnije što je usvojen Zakon o matičnim knjigama koji se nalazi na mapi priključivanja BiH k Europskoj uniji. “Zakon je stupio na snagu 2012., prošao oba doma Parlamenta, te je sredinom prošle godine počelo izdavanje trajnih uvjerenja o državljanstvu, izvoda iz matičnih knjiga rođenih i umrlih.

Implementacija ovog Zakona će konačno biti završena 12. svibnja ove godine, kada će sve općine u FBiH biti uvezane u jedinstveni matični registar i građani će bez obzira na mjesta prebivališta dobivati trajne dokumente, a ne kao što je do sada bio slučaj da uvjerenje vrijedi tri mjeseca.

U formi nacrta je Zakon o nabavljanju i držanju oružja i streljiva u FBiH. Svaka županija je do sada imalo svoj zakon o nabavljanju i nošenju oružja i streljiva, negdje je bio prekršaj, negdje kazneno djelo”, kaže Kurteš.

Ministar FMUP-a dodaje da je u potpunosti pripremljen tekst nacrta zakona o policijskim službenicima koji je usklađen s tekstom istog zakona na državnoj razini te će ubrzo ići u oba doma Parlamenta.

Kurteš je na kraju pohvalio i visok stupanj suradnje s Ministarstvom sigurnosti, MUP-om RS-a te MUP-ovima regija, ali i suradnju s direktorom FUP-a.

Dnevni list

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.