Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Važno je da zajednički nastupe stranke koje zagovaraju teritorijalni integritet BiH

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nakon sastanka predstavnika stranaka sa sjedištem u FBiH s ciljem formiranja trećeg političkog bloka u RS, istakao je da je napravljen prvi draft zajedničke izjave.

– Nadam se da će svi otvoreno ući u ovaj projekt, a zbog sve učestalijih napada na suverenitet BiH. Važno je da zajednički nastupe stranke koje zagovaraju teritorijalni integritet BiH. Želimo da onemogućimo da se bez nas formira vlast u RS. Zajednička izjava će ići na odobravanje stranaka koje su danas bili ovdje. Dogovoreno je da će svi dati svoje kandidate koji će preuzeti ovu priču, a da to budu ljudi iz RS. Niko ništa nije problematizirao.

Neki su iskazivali strahove ali to je sve normalno. Mislim da je prvi sastanak i korak sasvim dovoljno napravljeno. Oni koji uđu ovaj projekat nadam se da će ući iskreno i pošteno bez nekih krajnjih namjera. Zbog sve učestalijih napada na suverenitet i integritet BiH, važno je da političke partije pokušaju odgovoriti na jedini demokratski način, a to je okupljanje za izbore, istakao je Nikšić.

Dodao je da uvijek postoje lične ambicije i da će to biti najveći izazov.

– Nije opozicija iz RS ponudila saradnju. U ovom trenutku politika SDS-a i PDP-a ne razlikuje se previše od SNSD-a, samo što oni ne zagovaraju disoluciju BiH – naglasio je Nikšić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu