Edin Delić, predsjednik OO SDP BiH Lukavac

Važan nam je svaki čovjek !

Drage moje drugarice i drugovi,

Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i izboru za predsjednika Općinske organizacije SDP BiH u Lukavcu. Svjestan sam ozbiljnosti vremena u kome se sve ovo dešava, a ključni cilj bitke u koju se upuštam je doprinos korjenitim promjenama stanja i društvenih odnosa na našoj Općini, ali i u BiH u cjelini. Iskorak koji smo napravili zajedno sa našim koalicionim partnerima u izbornoj kampanji i kroz Općinsko vijeće otvara veći broj pitanja nego što nudi odgovora. Pred nama je prilika i izazov da budemo nosioci primjena uslova i kvaliteta života građana naše općine na način kako to većina stanovništva očekuje.

Neće biti moguće ponašati se isto kao do sada, a očekivati bolje rezultate. SDP ima istorijsku odgovornost biti kohezioni element svih progresivnih, demokratski i europski orijentiranih snaga. U Lukavcu smo proteklih mjeseci pokazali da je ta misija moguća, ali svi smo svjesni da „jedna lasta ne čini proljeće“.

Dovoljno se znamo da možemo konstatovati da ste mene izabrali zbog toga što želite korjenite promjene dosadašnje prakse djelovanja. Izbor potpuno novog kandidata je poruka i građanima da je SDP danas evoluirao iz konzervativne faze u kojoj je učio i na svojim greškama, u kreativnu fazu u kojoj smo otvoreni za ljude i ideje koji su se do juče kritički odnosili prema politici SDP-a.

Važan nam je svaki čovjek – bez obzira da li se radi o starom ili novom članu, simpatizeru ili nekome ko promišlja o našim idejama i ciljevima. Međutim moramo imati u vidu da se od ozbiljne političke organizacije očekuje iznimna efikasnost, odlična organizacija, poštivanje zakona i moralnih načela i rad za dobrobit cijele društvene zajednice. Provjerimo svoje stavove i preispitajmo se jesmo li sami pomalo zapali u zamke današnjih retrogradnih politika. Zapitajmo se koliko smo sami imuni od virusa rada „samo za lični interes“, političkog angažmana da bi se prečicom ili nezakonito riješilo neko pitanje i slično. Moramo osvježiti naše redove. Moramo se otvoriti za nove ljude i nove ideje. Moramo vratiti u naše redove istinske borce za ideale socijaldemokratije i otvoriti unutarpartijski prostor za plodnu raspravu po svim pitanjima.

Bit će novina u našem djelovanju. Bit će i stvari kojim možda nećete moći razumjeti smisao, ili sa kojim se u potpunosti ne slažu pojedini članovi. Bit će i grešaka, kao i izvinjenja. Ali bit će i dijaloga, preispitivanja grešaka i učenja na njima. Bit će sučeljavanja različitih mišljenja kako bi zajednički djelovalo.

Na kraju se zahvaljujem i mojim protukandidatima za korektnu borbu uz želje da svi zajedno budemo dio jednog novog snažnog vala SDP-a i njegovih pobjeda skupa u stroju sa svim političkim subjektima koji dijele naše principe. Budimo osovina oko koje će se okupiti sve ono što dobro misli svim našim narodima i našoj BiH kao modernoj državi svih njenih građana.

Budimo osovina kojoj neće biti najvažnije da birači daju svoj glas SDP-u. Neka nam bude najvažnije da pobjede naše ideje i da uspostavimo novi sistem vrijednosti, da vratimo dostojanstvo i dignitet našim ljudima i da se borimo za budućnost mladih naraštaja.

Predsjednik OO SDP BiH Lukavac
Edin Delić

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.