Hamdija Lipovača

Vanredna sjednica Vlade USK

U Bihaću je danas zasjedala Vlada USK. Sjednicu Vlade je premijer Hamdija Lipovača sazvao nakon sinoćnjeg zasjedanja kriznog štaba Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona.

Slika

U Bihaću je danas zasjedala Vlada USK. Sjednicu Vlade je premijer Hamdija Lipovača sazvao nakon sinoćnjeg zasjedanja kriznog štaba Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona kad je  upućena molba Skupštini USK da se za danas sazove i vanredna sjednica kantonalnog zakonodavnog tijela.

– Novi predsjedavajući Skupštine USK Nijaz Hušić, pokazao je puno razumijevanje za vanrednu situaciju i sazvao sjednicu zbog hitnosti rebalansiranja Budžeta i potrebe povećanja sredstava namijenjenih Civilnoj zaštiti, kazao je premijer USK Hamdija Lipovača, ujedno komandant Štaba CZ USK .

Na sjednici Vlade,kojoj je bio prisutan i predsjedavajući Skupštine Hušić , prezentirana je informacija o stanju na području Kantona s akcentom na potrebe hitnog reagovanja Civilne zaštite u poplavama ugroženim područjima.

Zastupnicima se obratio premijer Hamdija Lipovača koji im je prezentirao informaciju o stanju na području Kantona.

Premijer je zahvalio svim službama i pojedincima koji pomažu u ovim teškim trenucima te predložio da se posebno priznanje dodijeli pripadniku MUP-a USK, Sinanu Šušnjaru koji je jučer u Bihaću spasio mladića od utapanja u nabujaloj rijeci Uni.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.