Parlament FBiH

Vanredna sjednica Predstavničkog doma posvećena sigurnosnom stanju

Očekuje se da će se poslanicima obratiti federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač

Slika

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, posvećena sigurnosnom stanju u Federaciji u kontekstu protesta građana od 5. do 20. februara, kako je oficijelno navedeno iz Parlamenta, najavljena je za danas u Sarajevu. 

Očekuje se da će se poslanicima obratiti federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač. 

Po završetku vanredne, bit će nastavljena ranije započeta redovna sjednica Predstavničkog doma.

Na dnevnom redu nekoliko zakona

Nekoliko zakona će u nacrtu biti na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu u današnjem nastavku redovne sjednice otvorene krajem prošle godine.

To su zakoni o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona FBiH, Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH te Zakona o unutrašnjoj trgovini. 

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansijskoj konsolidaciji Javnog preduzeća Željeznice Federacije d.o.o. Sarajevo za period 1.1.2008. godine do 31.12.2012. godine također je na dnevnom redu, kao i nacrti zakona o nedopuštenom oglašavanju te o privrednim društvima. 

Na dnevnom redu je i predložena odluka o zaduženju na osnovu sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Erste bank Oesterrechischen sparkassen AG za nabavku opreme zdravstvenim ustanovama u Unsko-sanskom kantonu te odluka o zaduženju na osnovu ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta vodovoda i kanalizacije u Sarajevu. 

Statut Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine i prijedlog njenog ovogodišnjeg finansijskog plana također su na dnevnom redu.

Parlamentarna komisija odgovorna za reviziju predstavit će poslanicima njen izvještaj na osnovu nalaza o reviziji federalnog budžeta i nekih budžetskih korisnika za 2012. godinu.

Prije nastavka redovne, danas će biti održana vanredna sjednica Predstavničkog doma posvećena aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH, najavljeno je iz kabineta dopredsjedavajućeg Doma Tome Vidovića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.