Lagumdžija

Valjda nam je neka viša sila rekla da se ujedinimo

Napomenuo je da će za rad helikoptera iz Hrvatske i Slovenije biti potrebno milion maraka kako bi mogli da spašavaju stanovnike ugrožene poplavama

Slika

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija izjavio je da su u BiH danas stigle spasilačke ekipe iz Hrvatske i Slovenije koje su osposobljene i za rad noću.

“Stigle su i dvije spasilačke ekipe iz Hrvatske i ekipe iz Slovenije. Oni su opremljeni i za noćni rad i to je dobro. Sve to pokazuje nam jednu veliku solidarnost i, evo, imamo i poruke iz Crne Gore, jer i oni žele da nam pomognu”, rekao je Lagumdžija.

Napomenuo je da će za rad helikoptera iz Hrvatske i Slovenije biti potrebno milion maraka kako bi mogli da spašavaju stanovnike ugrožene poplavama.

"Potrebno je da urgentno odobrimo sredstva da helikopteri iz Hrvatske i Slovenije ispunjavaju svoje obaveze. Znate da za sat helikoptera u vazduhu treba hiljadu litara goriva. Potrebno je milion maraka samo za gorivo ovih helikoptera, a imamo i druge troškove. Ipak, ovo su momenti kada se cijela BiH treba okupiti jer već od iduće sedmice kreće projekat obnove BiH”, kazao je Lagumdžija.

Istakao je kako su ogromne štete pričinjene u poplavama u BiH.

“Zato se svi u BiH moramo okupiti, jer poplave ne znaju za entitetske i državne granice. Ovo pokazuje koliko su naše unutrašnje podjele besmislene. Sada je najbitnije da pomognemo ljudima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovo je trenutak kada svi moramo pokazati solidarnost i valjda nam je neka viša sila od nas svih kazala jednu poruku ‘ujedinite se’”, kazao je Lagumdžija, javlja Anadolu Agency (AA).

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.