KO SDP TK

“Valentinovo” koalicija nas neće zaustaviti u borbi za bolji Tuzlanski kanton

Kantonalna organizacija SDP Tuzlanskog kantona smatra kako rušenje Vlade TK nekoliko mjeseci pred opće izbore dovodi u opasnost implementaciju započetih projekata od interesa za razvoj Tuzlanskog kantona, a sve, kako ističu, zarad uskostranačkih interesa.

“SDA-u, SD-u DF-u i SBiH-u su fotelje neposredno pred izbore važnije od građana i kantona. Srušili su vladu Kadrije Hodžića, jer su uvidjeli kojim intenzitetom radimo, a znajući i da smo najavili provjeru nelegalno stečene imovine”, navodi se.

Kada je riječ o povećanju plata izabranim dužnosnicima, što im se pripisuje, iz SDP-a potcrtavaju da je Vlada TK isključivo kao izvršna vlast sprovela jednoglasnu odluku Administrativne komisije Skupštine TK, u čijem su sastavi bili i Žarko Vujović novoizabrani predsjednik Skupštine TK, kao i Fahrudin Skopljak, predsjednik SDA TK.

“Povećanje plata svim izabranim i imenovanim dužnosnicima je odluka Skupštine TK, pozicije i opozicije, pa i Žarka Vujovića koji javno danas istupa protiv toga, a ne Vlade TK, niti premijera Kadrije Hodžića”, tvrde.

Podsjetili su da su 26. januara 2021. godine, kada su preuzeli mandat, na računima zatekli 80 miliona KM, a novoj vladajućoj većini ostavljaju 123 miliona maraka.

Dočekani su, kako kažu, sa deficitom budžeta iz 2020. godine u iznosu od 1,7 miliona KM, a ostavljaju iza sebe suficit od najmanje 25 miliona KM.

“Za samo godinu dana započeli smo procese i projekte koji će unaprijediti rad javnog sektora kantona, a nadamo se da nova vlast neće zloupotrijebiti novoosnovani Ured za borbu protiv korupcije, koji smo oformili s ciljem da se stane u kraj decenijskom kriminalu. Set antikoruptivnih mjera, transparentan rad bez zapošljavanja srodnika članova Vlade TK, povećanje plata zaposlenima u policiji, zdravstvu, obrazovanju, državnoj službi obilježja su Vlade koju je predvodio SDP TK sa Kadrijom Hodžićem”, navode.

Od niza učinjenih pomaka ističu znatno povećanje sredstava za poljoprivrednike sa 4,5 na više od osam miliona KM, povećanje od 3,4 miliona KM za socijalnu zaštitu, potpomogli su privredu sa okvirno četiri miliona KM, a prvi puta su podržali sektor saobraćaja sa okvirno 800.000 KM, a putem stranih organizacija su obezijedili 24 miliona KM za projekte energetke efikasnosti za 200 javnih objekata u TK, čija će realizacija vrlo brzo početi.

“Koalicija ‘Valentinovo’ uspostavljena je između stranke protiv čijeg je predsjednika potvrđena optužnica, (SD), čiji je ministar MUP-a prvostepeno osuđen, zatim Stranke za BiH koja se u Sarajevu zarekla da neće koalirati sa SDA, a koja također ima bivšeg ministra privrede sa optužnicom, te Demokratskom frontom, koja licemjerno ulazi u vlast sa centrom desnice i optuženicima, protiv čega je u javnosti najglasnija.

Naš rad su prepoznale inozemne institucije poput Delegacije EU u BiH, Američke ambasade u BiH, OSCE-a koje su nam javno upućivale riječi pohvale i pružale podršku”, naveli su iz SDP-a TK.

Uvjereni smo da su i građani prepoznali naš rad, te da će ovakav prekid započetog, izazvan ličnim interesima nekoliko mjeseci pred izbore osuditi po zasluzi”, navodi se u saopštenju.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.