Vanredni kongres SDP BiH

Uz čestitke većina predstavnika drugih stranaka smatra da je izbor Nikšića dobro rješenje

Izborom Nikšića za predsjednika stranke, Zukić ističe, da je SDP-e dobio ljudsku dimenziju i da će Nikšićeve ljudske osobine doći do izražaja

Slika

Predsjedavajući Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Edin Mušić u izjavi za Agenciju FENA čestitao je Nerminu Nikšiću izbor za predsjednika Socijaldemokratske partije BiH, koje je ozvaničeno na jučerašnjem vanrednom kongresu SDP-a u Sarajevu.

– Želim mu da uspješno vodi stranku, konsuldira je i da ta socijaldemokratija na neki način dobije one svoje izvorne konture – kazao je Mušić.

Smatra da pet kandidata za predsjednika SDP-a, Selim Bešlagić, Besima Borić, Nermin Nikšić, Svetozar Pudarić i Mirko Pejanović, pokazuje s jedne strane unutrašnju demokratičnost, a s druge strane sigurno jednu značajnu podjeljenost unutar SDP-a.

Izborni rezultat, koji je SDP postigao na općim izborima u BiH prouzrokovao je, kaže Mušić, potrebu održavanja vanrednog kongresa.

Za razliku od predsjedavajućeg Predstavničkog doma Federalnog parlamenta poslanik Saveza za bolju budućnost- Fahrudin Radončić (SBB) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Isaković za Fenu je rekao da je "očekivao da će SDPBiH na varednom kongresu napraviti radikalnije promjene u smislu svoje politike".

– Međutim, imenovanjem Nikšića za predsjednika SDP-a nastavlja se ista politika i mislim da nekih značajnijih promjena u SDP-u neće biti – rekao je Isaković.

Iskrene čestitke novom predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću uputio je poslanik Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Amir Zukić.

– Očekujem da u narednoj godini Nikšić stabilizira stanje, koje sigurno nakon izbornih rezultata i poraza SDP-a dosta uzdrmano. Gospodin Nikšić sa svojim ljudskim kvalitetima i sposobnostima sigurno će to uspjeti – rekao je za Fenu Zukić.

Izborom Nikšića za predsjednika stranke, ističe, da je SDP-e dobio ljudsku dimenziju i da će Nikšićeve ljudske osobine doći do izražaja.

Nakon četvrtog Kongresa SDP-a, poslanica Demokratske fronte- Željko Komšić u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Hanka Vajzović uvjerena je da niko nije iznenađen dešavanjima u ovoj stranci, jer je sve bilo očekivano i logično na održanom kongresu.

Možda se neočekivano, po njenom mišljenju, može smatrati „tek činjenica da im je za proces unutarstranačkih promjena trebalo gotovo 20 sati zasjedanja“.

– Ako priča o demokratizaciji SDP-a ostane na tim personalnim smjenama, a priča o revitalizaciji i ukrupnjavanju socijaldemokracije bude svedena na prelazak jednog broja članova Unijesocijaldemokrata u SDP-e onda bi sve moglo ličiti na epizodu kakve sapunice – izjavila je za Fenu Vajzović komentirajući imenovanje Nermina Nikšića za predsjednika SDP-a

Da je ovaj izbor logičan potez SDP-a također smatra i poslanik Hrvatska demokratska zajednica 1990 u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Zdravko Kuzman.

– Nikšić je veoma korektan čovjek – dodao je Kuzman.

S obzirom da, kako kaže, dovoljno poznaje novog predsjednika SDP-a, poslanica Stranke za BiH u Predstavnikom domu Parlamenta FBiH Azra Hadžiahmetović za Fenu je ocijenila da je Nermin Nikšić jedan od ljudi, kao što su bili i drugi kandidati, koji mogu dobro voditi SDPBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.