Prijedlog Kluba zastupnika SDP BiH

Uvrštavanje inicijative za formiranje Povremenog radnog tijela Predstavničkog doma

SDP želi omogućiti da javnost u FBiH ima mogućnost pristupu informacijama koje se odnose na zarade enitetskih službenika na rukovodećim pozicijama i na zarade direktora preduzeća u vlasništvu FBiH

Slika

Klub zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH će u srijedu na Vanrednoj sjednici ovog Doma predložiti uvrštavanje u dnevni red sjednice  inicijativu za formiranje Povremenog radnog tijela Predstavničkog doma, koje bi imalo za zadatak utvrđivanje ukupne potrošnje novca na ime prihoda i privilegija koje se ostvaruju na osnovu obavljanja funkcija u institucijama Federacije BiH i preduzećima u vlasništvu FBiH. 

Klub zastupnika SDP-a je ovu inicijativu u parlamentarnu proceduru uputio početkom januara, ali zbog ostavke predsjedavajućeg Predstavničkog doma Fehima Škaljića, inicijativa nije mogla biti razmotrena.

Povremeno radno tijelo bi imalo zadatak da utvrdi ukupan iznos potrošenog novca u posljednjih sedam godina, tačnije u posljednja dva mandata, na ime prihoda i svih drugih privilegija koje se ostvaruju na osnovu obavljanja funkcija. Potrošeni iznosi bi se provjeravali za funkcije predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH, članove Vlade FBiH, poslanike i delegate u Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, direktore svih institucija FBiH (agencije, direkcije, službe i dr.), direktore preduzeća u vlasništvu FBiH i  rukovodeće službenike institucija FBiH.

Na ovaj način SDP želi omogućiti da javnost u FBiH ima mogućnost pristupu informacijama koje se odnose na zarade enitetskih službenika na rukovodećim pozicijama i na zarade direktora preduzeća u vlasništvu FBiH.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.