SDP BiH Tuzla

Uvredljiva i sramotna izjava predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića o poređenju Republike Srpske i Tuzle

Gradski odbor SDP BiH Tuzla najoštrije osuđuje i odbacuje tvrdnje Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH, da je nakon 1995.godine Tuzla potpuno etnički očišćen prostor na kojem nema više Hrvata.
Pozivamo gospodina Čovića da se ispriča Tuzli i Tuzlacima i podsjećamo ga da su Hrvati, uostalom kao i svi drugi narodi i građani, u Tuzli ravnopravni.

Da se čitava Bosna i Hercegovina nalazi u teškoj političkoj i ekonomskoj situaciji, pa tako i Hrvati u njoj, to se slažemo, ali mišljenja smo da ste za to, gospodine Čoviću, pored Vaših prijatelja Dodika i Izetbegovića i Vi osobno krivi jer ste u vlasti preko 20 godina. Porediti Tuzlu sa Republikom Srpskom mogu samo oni koji ne žele dobro Bosni i Hercegovini. Tuzla je jedan od rijetkih gradova u BiH koji oslikava i živi biće Bosne i Hercegovine.

Trebali bi ste znati da je u Tuzli predsjedavajući Gradskog vijeća i još pet vijećnika iz reda hrvatskog naroda što čini 20% od ukupnog broja vijećnika. Prema popisu iz 1991 godine u Tuzli je živjelo 15,50% stanovnika hrvatske nacionalnosti. Nije nam namjera prebrojavati se, ali zbog vaših uvredljivih tvrdnji moramo Vas podsjetiti na faktičko stanje.

Još jednom Vas pozivamo da se ispričate Tuzlacima i učinite sve, sa pozicije koju trenutno obnašate, da život u BiH pa tako i Hrvatima učinite boljim.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.