Helez

Uvijek ću biti spreman pomoći borcima koji su preživjeli proboj i srebreničku golgotu

Prisutni na sastanku iskazali su podršku ministru Helezu i procesu revizije koji se provodi na području Federacije Bosne i Hercegovine, naglašavajući pri tom i reviziju u Istočnoj Bosni

Slika

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez, sastao se danas u Sarajevu sa predstavnicima Organizacije demobilisanih boraca općine Srebrenica, Naserom Orićem, Hakijom Meholjićem, Hamdijom Fejzićem i Zulfom Salihovićem.

Prisutni na sastanku iskazali su podršku ministru Helezu i procesu revizije koji se provodi na području Federacije Bosne i Hercegovine, naglašavajući pri tom i reviziju u Istočnoj Bosni. Resorni ministar je istaknuo da će uvijek biti spreman zaštititi i pružiti podršku borcima 28. divizije Armije RBiH koji su preživjeli proboj i srebreničku golgotu .

Istaknuo je da je prema presudama Ustavnog suda Federacije BiH svim korisnicima, a posebno onima koji dolaze iz područja koja su bila okupirana, kao što je područje zaštićene zone Srebrenica, osim učešća u postupku revizije,  omogućeno da posljedice stradanja dokazuju nalazima i mišljenjima ljekara specijaliste koji su pribavljeni odmah nakon dolaska na oslobođenu teritoriju. To znači da od njih neće biti tražena izvorna medicinska dokumentacija nastala odmah nakon ranjavanja, jer pod okolnostima koje su tada vladale u Srebrenici, svu dokumentaciju ove vrste, iz objektivnih razloga nije moguće pribaviti. Cijeni se dokumentacija koja je nastala nakon pada zaštićene zone Srebrenica i prvog javljanja korisnika prava nadležnom ljekaru, a takvu dokumentaciju korisnici prava mogu dostaviti revizorskom timu koji vrši kontrolu na tom području, kao i drugim nadležnim organima resornog ministarstva.

Osim toga, resorni ministar je istaknuo da će, kao i do sada, uvijek biti spreman pružiti pomoć i podršku u odbrani heroja Srebrenice koje drugi pokušavaju optužiti za ratne zločine nad srpskim stanovništvom tog područja, te pružiti pomoć i povratnicima u Srebrenicu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.