Magazinović

Uvesti red u naplatu PDV-a

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Saša Magazinović pozvao je danas na sjednici Doma da se uvede red u naplatu poreza na dodanu vrijednost (PDV) i izdavanje fiskalnih računa.

Kazao je da bi se u cilju uvođenja reda u naplatu PDV-a moglo pristupiti izradi zakonske regulative i drugih akata kako bi se osigurala adekvatna naplata PDV-a, ocjenjujući da u pojedinim kafićima i prodavnicma postaje rijetkost da se dobije fiskalni račun.

Podsjetio je da se provedu najavljene akcije za kontrolu naplate u trajanju od desetak dana koje nemaju adekvatne rezultate, budući da se nakon akcija provodi ista praksa.

– U vremenu kada imamo velike probleme s budžetom i najave entitetskih vlada za zaduživanje kod komercijalnih banaka u ovu oblast trebalo bi uvesti reda u naplatu PDV-a, odnosno krađa novca spriječila. Nigdje nisam vidio da oni koji kradu 17 posto PDV-a građanima omogućavanju 17 posto niže cijene – pojasnio je.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.