Irfan Čengić

Usvojiti Zakon o medijima u FBiH

Zastupnik SDP-a u PD Parlamenta FBiH Irfan Čengić je Vladi FBiH dostavio inicijativu za donošenje Zakona o medijima u FBiH.

“To je prilika da vlast pokaže da stoji iza svojih riječi izgovorenih kada čestitaju 3. maj Svjetski dan slobode medija”, istaknuo je Čengić.

Ovom inicijativom se predlaže donošenje Zakona o medijima u FBiH kojim bi se uredila oblast rada medija i informisanja u FBiH, kao i propisala prava i obaveze aktera u informisanju.

Ovaj Zakon treba biti pretpostavka za ostvarivanje načela slobode medija, prava i obaveza urednika kao i transparentnosti vlasnika medija, oglašavanja i medijima.

Čengić naglašava da odredbe ovog z
Zakona u potpunosti trebaju biti zasnovane na Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Također naglašava da ukoliko Vlada FBiH ne odgovori pozitivno na ovu inivijativu zajedno sa stručnjacima iz ove oblasti će raditi na nacrtu ovog Zakona i uputiti ga u parlamentarnu proceduru.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.