Forum mladih SDP Brčko

Usvojite Zakon o mladima

Poštovani zastupnici,

ovim putem u ime najjačeg političkog podmladka u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine apsolutno podržavamo inicijativu za usvajanje zakona o mladima u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine. Svakako smatramo da se prošli saziv Skupštine Brčko distrikta BiH oglušio na naš prijedlog i na taj način su doprinijeli trajnoj društvenoj stagnaciji i odlivu mladih iz našeg grada.

Pošto smo mi Forum mladih SDP Brčko distrikt BiH uvijek bili uz mlade i svakako velikodušno podržavamo ovu inicijativu.
Zakon o mladima je neophodan radi društvene konsolidacije, te kao takav doprinosi razvoju u našem gradu. Ovaj zakon svakako će uticati na ishod odluka te će kao takav uticati na povećanje digniteta mladih u našem gradu.

Ovim putem apelujemo na sve predstavnike u Skupštini Brčko distrikta BiH da krajnje ozbiljno shvate problem mladih, jer dosadašnja destruktivna politika vladajuće većine dovela je mlade u jako inferioran položaj.

Svjedoci smo da je veliki broj mladih napustilo naš grad u poslednje dvije godine, te usvajanjem ovog zakona mi u Forumu mladih SDP Brčko distritka BiH smatramo da će se na taj način negativan trend odlaska mladih inherentno zaustaviti ili eventualno smanjiti.