Tuzla

Usvojena Rezolucija o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu FOM-a SDP BiH

Na 5. Konvenciji Foruma mladih Socijaldemokratske partije BiH, između nekoliko značajnih, usvojena je i Rezolucija o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu Foruma mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Rezolucija obavezuje članice i članove Foruma mladih, na niz aktivnosti koje se odnose na insistiranje na sprovođenju Zakona o zabrani diskriminacije i Zakona o ravnopravnosti polova BiH, zagovaranje prava LGBT osoba kroz implementaciju idejno-političkog programa, edukacije i senzibiliziranje članica i članova, saradnju sa nevladinim organizacijama i aktivnosti predstavnika i predstavnica SDP BiH u vlasti, s ciljem borbe protiv diskriminacije, promocije tolerancije, jednakosti građanki i građana u procesu ostvarivanja prava, bez obzira na seksualnu orijentaciju i/ili rodni identitet.

Pozivajući se na Ustav BiH, međunarodne ugovore, konvencije i deklaracije čija je BiH potpisnica, te zakone, Satut i programske dokumente SDP BiH i Foruma mladih, ističući vrijednosti, idejno-političko opredjeljenje za poštivanje svih ljudskih prava bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju i rodni identitet, usvojena Rezolucija potvrdila je identitet mladih socijaldemokrata i socijaldemokratkinja kao progresivne snage u procesu demokratizacije Partije i društva.

U nastavku vam dijelimo cijeli tekst Rezolucija o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu FOM SDP BiH.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.