Zastupnik SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

Usvojena inicijativa Zlatka Ercegovića da se napad na zdravstvene radnike tretira kao napad na službene osobe

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH usvojili su inicijativu da se izmijeni zakonska regulativa na način da se napad na zdravstvene radnike tretira kao napad na službene osobe.

Zastupnici su većinskim brojem glasova podržali inicijativu koju je podnio dr. Zlatko Ercegović iz Socijaldemokratske partije BiH, a neophodno je dostaviti izmjene zakonske regulative kako bi se napad, kao i ozbiljna prijetnja zdravstvenim radnicima, smatrali napadom na službenu osobu.

„Svjedoci smo sve većeg broja nemilih događaja u zdravstvenim ustanovama u
BiH. Činjenica je da su pacijenti i njihove obitelji, najčešće kao rezultat nemogućnosti suočavanja sa problemom bolesti, ali i kao rezultat lošijeg socloekonomskog statusa, te vrlo negativnog stava pojedinih medija prema zdravstvenim radnicima,
isfrustrirani i negativno raspoloženi prema zdravstvenim radnicima.

Zdravstveni radnici su, često, prema prirodi svog posla u kontaktu sa pacijentima
ili članovima njihove pratnje, koji su pod uticajem alkohola ili drugih opojnih sredstava. Svjedoci smo sve češćih verbalnih napada, prijetnji, ali i fizičkih napada na zdravstvene radnike tokom obavljanja njihove službe u zbrinjavanju oboljelih ili
povrijeđenih i zaštiti zdravlja stanovništva“, navodi se u obrazloženju ove inicijative.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.