Usvojena inicijativa o obaveznom testiranju na droge zvaničnika u bh. institucijama

Predlagač ove inicijative Saša Magazinović oglasio se na društvenim mrežama i poručio da je Vijeće ministara sada na potezu, te da će “biti interesantno”

Inicijativa da se uvede obavezan ljekarski pregled, ali i test na psihoaktivne supstance za izabrane i imenovane zvaničnike u bh. institucijama usvojena je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanici su podržali Inicijativu poslanika Saše Magazinovića kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da u roku od tri mjeseca u parlamentarnu proceduru dostavi zakonsko rješenje kojim se uvodi obavezan ljekarski pregled za izabrane i imenovane zvaničnike u institucijama BiH koji podrazumijeva posebno testiranje mentalno-psihološke sposobnosti za obavljanje javnih funkcija, kao i testiranje na psihoaktivne supstance.

Predlagač ove inicijative Saša Magazinović oglasio se na društvenim mrežama i poručio da je Vijeće ministara sada na potezu, te da će “biti interesantno”.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.