Usvojena inicijativa Jasne Duraković da se 6. februar proglasi danom borbe protiv vršnjačkog nasilja u Sarajevu

Inicijativa zastupnice u Skupštini KS Jasne Duraković da se 6. februar proglasi kantonalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja radi sjećanja na dječaka Denisa Mrnjavca koji je ubijen na taj dan prije 13 godina, jednoglasno je usvojen.

Kako kaže Duraković, namjera ove inicijative je podizanje svijesti o sve većoj pojavi vršnjačkog nasilja među maloljetnicima i načinima prevencije širenja ovakvog devijantnog ponašanja među djecom u osnovnim i srednjim školama.

“Jednoglasno je usvojena moja inicijativa da se 6. februar proglasi kantonalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja u cilju sjećanja na tragično preminulog dječaka Denisa Mrnjavca, koji je izgubio svoj život 6. februara 2008. godine usljed posljedica teških tjelesnih povreda koje je zadobio od svojih vršnjaka nasilnika”, kaže Duraković.

Podsjećamo, prije nekoliko dana i Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržala je poslaničku inicijativu Damira Arnauta kojom se traži uspostavljanje nagrade “Denis Mrnjavac” u spomen na sve djevojke i mladiće, žrtve nasilja.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu