Usvojena četiri zakona čiji je predlagač Saša Magazinović

Na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine desila se nesvakidašnja situacija da su usvojena čak 4 zakona čiji je predlagač jedan od poslanika u ovom domu. Radi se o Saši Magazinoviću, predsjedavajućem Kluba poslanika SDP BiH.

 

U vremenu kada je neefikasnost institucija i parlamenata u fokusu javnosti, ovakve vijesti predstavljaju osvježenje. Dodatan uspjeh predstavlja činjenica da zakoni dolaze kao prijedlog opozicionog zastupnika.

Usvojene su izmjene Izbornog zakona kojim se političarima ukida pravo da istovremeno obavljaju više funkcija. Pored toga usvojene su izmjene Zakona o radu i Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojima se ukida pravo na jubilarnu nagradu ministrima, poslanicima i savjetnicima.

 

Usvojen je i novi Zakon o sukobu interesa kojeg je Magazinović predložio zajedno sa poslanicima Emrićem i Arnautom. Imajući u vidu da je ovo jedan od prioritetnih zakona na evropskom putu Bosne i Hercegovine, time je ovaj napor opozicionih zastupnika još više dobio na značaju.

 

Magazinović je već duže vremena jedan od najaktivnijih zastupnika u državnom parlamentu čije inicijative i prijedlozi nerijetko dolaze i od strane građana koje predstavlja.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu