Usvojen SDP-ov prijedlog – Država mora zaštititi građane od profitera

Na prijedlog Kluba SDP BiH u Parlamentu FBiH jednoglasno je usvojen zaključak kojim se nalaže Federalnoj upravi za inspekcijske poslove da javno objavi imena privrednih subjekata, kompanija i trgovačkih lanaca koji se ne pridržavaju odluke Vlade FBiH o propisanim maržama za osnovne životne namirnice i naftne derivate. Također, uz taj podatak javnosti će biti predočena i visina izrečenih novčanih kazni za prekršioce.

Zaista je žalosna i sama pomisao na to da je bilo onih koji su na neimaštini sopstvenog naroda, pogođenog najtežom ekonomskom krizom u proteklih 25 godina, pokušavali nezakonito ostvarivati ekstra profit na osnovnim životnim namirnicama i gorivu.

Naš naredni korak bit će prijedlog drastičnog povećanje novčanih kazni, pa i krivične odgovornosti, za ovu vrstu kriminala.

U skladu sa usvojenim zaključkom od inspekcijskih organa očekujemo da sedmično objavljuju detaljne izvještaje o kontroli nadzora cijena hrane i goriva.

Prethodna iskustva dokazuju kako nažalost imamo značajne zloupotrebe u smislu neosnovanog podizanja cijena direktno na štetu građana, a u isključivom interesu ličnog bogaćenja pojedinaca.

Takvom profiterstvu se mora stati ukraj i SDP će ustrajati na prijedlozima koji štite građane od profitera svake vrste.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.