OO SDP BiH Centar

Usvojen budžet Općine Centar

Općinsko vijeće Centar na svojoj 41. redovnoj sjednici, održanoj 22. decembra 2015. godine, donijelo je Budžet Općine Centar za 2015. godinu u visini od 41.672.400KM. Sa svoje strane Klub vijećnika SDP-a, nakon što je provedena unutarpartijska javna rasprava o Budžetu Općine Centar u okviru dvije posebne sjednice OO SDP BiH Centar, uputio je svoje prijedloge i sugestije, kao i amandmane na prijedlog Budžeta. U tom pogledu, istaknuto je veliko zadovoljstvo količinom prihvaćenih prijedloga, sugestija i amandmana SDP-a, koje je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević prihvatio i uvrstio u prijedlog Budžeta za 2016. godinu. Između ostalog, SDP je tražio da se akcenat daje kapitalnim projektima kao što je izgradnja kružnog toka na raskrsnici Ulica Zaima Šarca i Bolnička, zatim podzemne garaže u FIS-u, projektne dokumentacija za izgradnju podzemne garaže na Ciglanama, izgradnja nove saobraćajnice u Ulici Nedžada Musića i slično. Pored toga, SDP je predložio niz amandmana iz oblasti socijalne zaštite prema penzionerima, kao što je davanje 50KM mjesečno za hljeb i mlijeko ili za lijekove koji nisu na esencijalnoj listi. Traženo je povećanje stavke za stipendiranje nadarenih učenika i studenata koji ispunjavanju formalne uslove. SDP je, također predložio stavku za projekte samozapošljavanje mladih ljudi, što je prihvaćeno.

Na kraju, SDP je između ostalog predložio i što je ušlo u budžet Općine Centar, projekte iz oblasti energetske efikasnosti, pa se očekuje pokretanje pilot projekta utopljavanje jedne osnovne škole i jednog obdaništa.

Pored ovoga, SDP je iskoristio priliku da artikulira desetine zahtjeva građana Općine Centar, koje su naši vijećnici prikupljali tokom javne rasprave i predložili njihovo uključivanje u Budžet Općine Centar za 2016. godinu što je, isto tako, prihvaćeno.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.