Saša Magazinović za portal novi.ba

Usvajanje SSP-a je zasluga međunarodne zajednice, a ne aktuelne vlasti

Povodom odluke prihvatanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) od strane institucija vlasti u Republici Srpskoj, Saša Magazinović, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, smatra da su za usvajanje SSP-a više zaslužni čelni ljudi Srbije, nego bh. entiteta RS.

„Nažalost, sve je ovo pokazalo tužnu činjenicu da se oko adaptacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju više pita premijer Srbije Aleksandar Vučić, nego Milorad Dodik i Mladen Ivanić zajedno. Ne znam da li je to taj novi mehanizam koordinacije, ali mi se takav način donošenja odluka uopšte ne dopada.

Za zemlju je dobro da se kreće naprijed, ali trebamo biti svjesni da zasluga vlasti za to gotovo da ne postoji i da se treba zahvaliti međunarodnoj zajednici što je još jednom uradila posao za nas i omogućila nam korak naprijed prema kandidatskom statusu“, rekao je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.