Elvir Karajbić

Usvajanje izmjena Zakona o radu je ustupak SDA prema HDZ-u

Jučerašnje zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine završeno je prihvatanjem većinom glasova Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu, čiji je predlagač Federalna vlada. Juče je obavljeno samo glasanje o tom aktu jer je poslanička rasprava održana ranije, na sjednici iz prošlog mjeseca.

Nijedan, pa i ovaj akt ne može stupiti na snagu ako ga ne podrži i Dom naroda u čijem je najavljenom dnevnom redu za današnju sjednicu.

Nakon što je većinom glasova Predstavnički dom odobrio zakonske izmjene, šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Elvir Karajbić je kazao da navedeni zakon predstavlja “ustupak Stranke demokratske akcije Hrvatskoj demokratskoj zajednici “.

– Neprihvatljivo je da Federalna inspekcija rada, po ovom zakonu (amandmanu HDZ-a koji je prihvatila Vlada), neće moći vršiti kontrolu rada nacrno za kantonalna preduzeća, već samo kontrolu u javnim preduzećima koja su na nivou Federacije – rekao je Karajbić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.