Razgovor sa izvršnim direktorom MMF-a

Uspostavljeni partnerski odnosi

Tijekom razgovora u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, obostrano je istaknuta dobra suradnja i da su uspostavljeni, zaista, partnerski odnosi.

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar financija Ante Krajina danas su razgovarali sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Mennom Snelom, zaduženim i za Bosnu i Hercegovinu.

Tijekom razgovora u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, obostrano je istaknuta dobra suradnja i da su uspostavljeni, zaista, partnerski odnosi.

– Bez tih i takvih partnerskih odnosa,  ne bismo vam ni mogli pružiti pomoć – kazao je Menn Snel, dodavši kako je MMF prepoznao reformska opredjeljenja i napore Vlade FBiH.

Premijer Nikšić zahvalio je na angažmanu MMF-a i njegovih stručnjaka, a posebno na veoma brzoj reakciji kada je Bosni i Hercegovini trebalo pružiti pomoć nakon ovogodišnjih katastrofalnih poplava.

Izvršnom direktoru MMF-a prezentitrani su rezultati na jačanju fiskalne discipline i očuvanju fiskalne stabilnosti u Federaciji BiH, što je potkrijepljeno i pokazateljem da je Vlada FBiH javnu potrošnju svela na razinu na kojoj je bila 2008. godine.

Jedan od rezultata tih aktivnosti je da je u šestom mjesecu ove godine u Federaciji BiH, prvi put poslije rata, premašen broj od 440.000 registriranih zaposlenih, što je jedini zabilježen porast zaposlenosti u regionu.


 

– Ubrzali smo investicije u infrastrukturu i ponosimo se što će, na kraju mandata ove Vlade FBiH, biti izgrađeno od 102 do 105 kilometara autoceste, za razliku od 37 kilometara, koliko smo zatekli na početku mandata – kazao je Nikšić, dodavši da je pri kraju procedura za omogućavanje investiranja više od jedne milijarde eura u energetski sektor.

Nikšić je kazao i da je tijekom mandata aktualne Federalne vlade u rudnike u Federaciji BiH investirano deset puta vše nego za mandata svih prethodnih vlada zajedno.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.