SDP BiH Tešanj

Uspostavljanje pravednijih i pravičnijih odnosa među borcima

U kancelariji OO SDP BiH Tešanj, održan je zajednički sastanak rukovodstva OO SDP BiH Tešanj i grupe boraca sa prostora općine Tešanj.

Domaćin sastanka je bio je Senad Subašić, predsjednik OO SDP BiH Tešanj, sa užim rukovodstvom partije.

U veoma opuštenoj atmosferi, dotakle su se mnoge teme i iskazan velik stepen usglašenosti za rješavanje  mnogih pitanjima sa kojima se, svakodnevno, susreće boračka populacija.

Iz cijelog razgovora se moglo zaključiti da je većina zahtjeva boraca opravdana, a ključni problem je u nedostatku želje i hrabrosti da se krene u konačno rješavanje nagomilanih problema boračke populacije, populacije najzaslužnije za odbranu jedine nam Domovine Bosne i Hercegovine.

Prisutni su se osvrnuli i na opravdani zahtjev boračke populacije za konačno uspostavljanje  Jedinstvenog registra boraca FBiH, čemu SDP BiH daje punu podršku, a što je prvi korak ka uspostavljanju pravednijih i pravičnijih odnosa među borcima.

O uspjesima rada Vlade FBiH u mandatnom periodu 2010.-2014.  i usvojenim boračkim zakonima informisao je zastupnik u Skupštini ZDK i Delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Amil Buljubašić, te se osvrnou na zatečene probleme, ali i na postojće zakone koji vrše podjele među borcima.

Prisutni su jedinstveni u stavu:

  • Da se moraju obznaniti spiskovi dobitnika nepovratnih sredstava, kao i drugih pogodnosti koje su koristili borci sa području općine Tešanj
  • Potrebno je utvrditi jasne kriterije za banjsko liječenje boraca
  • Boračka udruženja, sa područja općine Tešanj, moraju transparentnije raditi i izvještavati, a posebno u dijelu utroška finsijskih sredstava dobivenih sa svih nivoa vlasti
  • Boračka udruženja moraju raditi i djelovati skladu sa zakonom i usvojenim dokumentima udruženja, naručito kada je u pitanju sazivanje Redovnih i Izvještajnih skupština udruženja.

Na kraju, dogovorena je daljnja saradnja, te praćenje realizacije zaključaka koje usaglase političke partije na području općine Tešanj i borci.

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.