Forum mladih OO SDP BiH Lukavac

Uspješno završen SKOK u Lukavcu

Program edukacije Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs (SKOK) danas u Lukavcu okupio je veliki broj mladih ljudi koji su slušali i promišljali o vrijednostima socijaldemokratije, njenom historijatu i ulozi u bosanskohercegovačkom društvu danas.

Dobrodošlicu učesnicima i učesnicama na program edukacije SKOK poželio je Mujagić Eldar, predsjednik Foruma mladih OO SDP BiH Lukavac. Radionicu su vodili Kišić Amela iz Tuzle i Muratović Mujo iz Živinica. Podrška mladim od Općinske organizacije SDP BiH Lukavac nije izostala ni ovaj put, učesnicima SKOK-a uspješan rad u ime OO SDP BiH Lukavac zaželjeli Tokić Hasan, potpredsjednik OO SDP BiH Lukavac i Mujić Mirsad, sekretar OO SDP BiH Lukavac.

Mladi u Lukavcu su pokazali želju za sticanje novog znanja iz oblasti politike ali i potvrdili da vrijednosti slobode, jednakosti i solidarnosti nisu deklarativne nego životni principi.

Kroz predavanje i diskusiju prisutnih, zaljučeno je da su mladi veoma solidarni i privrženi temeljnim socijaldemokratskim principima, svjesni sopstvene odgovornosti u svojoj sredini, naročito kada se radi o budućnosti. Dokaz da u Lukavcu mladi preuzimaju odgovornost i da žele promjene na principima socijaldemokratije je pristupanje SDP-u učesnika/ca SKOK-a koji do sad nisu bili članovi SDP BiH.

Učesnici koji uspješno završe ovaj prvi nivo političke edukacije, a žele dodatno osnaživati svoj društveno politički aktivizam imaju priliku sudjelovati na ostalim edukativnim programima kao što su Politička škola i Akademija socijalne demokratije.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.