Zavidovići

Uspješna realizacija humanitarne pomoći u saradnji FOM SDP Zavidovići i JG SPÖ Oberösterreich sa sjedištem u Linzu

Mladi aktivisti Socijaldemokratske partije iz Gornje Austrije su došli sa tri kombija pomoći, koja se sastojala od hrane, vode, odjeće, obuće i sredstava za čišćenje koju su zajedno sa članovima FOM SDP Zavidovići dijelili direktno na terenu, akcijom od vrata do vrata

Slika

U proteklih nekoliko dana u Zavidovićima je održana akcija dijeljenja humanitarne pomoći građanima ove općine stradale u poplavama, koju su humanitarnom akcijom prikupli građani Linza i Gornje Austrije.

Mladi aktivisti Socijaldemokratske partije iz Gornje Austrije su došli sa tri kombija pomoći, koja se sastojala od hrane, vode, odjeće, obuće i sredstava za čišćenje koju su zajedno sa članovima FOM SDP Zavidovići dijelili direktno na terenu, akcijom od vrata do vrata, također, moramo spomenuti i znatnu količinu medicinske pomoći koju smo dostavili u zavidovićki Dom zdravlja, kao i invalidska kolica koja su donirana udruženju roditelja djece sa poteškoćama u razvoju "Mala sirena" u Zavidovićima.

Zbog transparentnosti ove akcije odlučili smo se javno zahvaliti svima koji su pomogli ugroženom stanovništvu naše općine, a to su: Jugendcenter Unterstützungs Verein, Robert Eiter (ANTIFA), Regina Fechter (Direktorica škole Poly-Urfahr sa učenicima), ARBÖ ( Auto-moto društvo Linz), JG SPÖ Linz, Katarina Kutcharowitz, Sarah Fechter (Poly Eferding), Kinderfreunde, Christian Schörkhutber (Volkhilfe), Renate Moran (Umjetnica), Nicky i Nadine Mayer, Samuel Puttinger, Jasmina i Nermina Džafić, Damir Saračević, Elsan i Sanela Mutapčija, Fatima i Advan Softić, Iris Heusel, Dado Mekić i Emiri Malić (Podpredsjednica JG JG SPÖ Oberösterreich).

Ovom akcijom još jedanput je potvrđeno prijateljstvo ove dvije bratske organizacije koje se njeguje više od četiri godine.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.