Mašić

Uspješna posjeta Bosanskopodrinjskom kantonu

Sve planirane posjete su realizirane, tako da je u zgradi Vlade BPK-a ministar Mašić se susreo s premijerom Emirom Fraštom i ministricom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azrom Kuljuh.

Slika

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić posjetio je danas Bosanskopodrinjski kanton. U okviru  posjete ministar je prisustvovao i potpisivanju Protokola o saradnji u oblasti unapređenja ranog rasta i razvoja djece. 

Kako je podsjetio Mašić u izjavi za Agenciju FENA, protokol je nastao na osnovu Politike za unapređenje ranog rasta i razvoja djece u Federaciji Bosne i Hercegovine, koju je usvojila Vlada Federacije BiH i svjedoči o dogovoru potpisnika da koordiniranim, zajedničkim, integriranim djelovanjem unapređuju rani rast i razvoj djece u Federaciji Bosne i Hercegovine, s posebnim naglaskom na marginalizirane skupine i posebno vodeći računa o njihovoj zaštiti od svih oblika diskriminacije. 

Sve planirane posjete su realizirane, tako da je u zgradi Vlade BPK-a ministar Mašić se susreo s premijerom Emirom Fraštom i ministricom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azrom Kuljuh.

Mašić se susreo i s goraždanskim muftijom Remzijom Pitićem, te posjetio Islamski centar.

– Ono što mi je posebno drago jeste da je ovo šetsa ili sedam posjeta Bosanskopodrinjskom kantonu. Ovu posjetu ocjenjujem kao posebno dobru, s obzirom na to da sam imao sedam aktivnosti i sastanke s ministricom za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Azrom Kuljuh, premijerom BPK-a Emirom Fraštom, goraždanskim muftijom Remzijom Pitićem i dr. – kazao je Mašić. 

Realizirana je i posjeta Osnovnoj školi „Fahrudin Fahro Baščelija“, posjetio je i Osnovnu muzičku školu „Avdo Smajlović“.

U Goraždu je Mašić položio cvijeće na spomen-obilježju poginuloj djeci. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.