Mašić

Uspješna posjeta Bosanskopodrinjskom kantonu

Sve planirane posjete su realizirane, tako da je u zgradi Vlade BPK-a ministar Mašić se susreo s premijerom Emirom Fraštom i ministricom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azrom Kuljuh.

Slika

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić posjetio je danas Bosanskopodrinjski kanton. U okviru  posjete ministar je prisustvovao i potpisivanju Protokola o saradnji u oblasti unapređenja ranog rasta i razvoja djece. 

Kako je podsjetio Mašić u izjavi za Agenciju FENA, protokol je nastao na osnovu Politike za unapređenje ranog rasta i razvoja djece u Federaciji Bosne i Hercegovine, koju je usvojila Vlada Federacije BiH i svjedoči o dogovoru potpisnika da koordiniranim, zajedničkim, integriranim djelovanjem unapređuju rani rast i razvoj djece u Federaciji Bosne i Hercegovine, s posebnim naglaskom na marginalizirane skupine i posebno vodeći računa o njihovoj zaštiti od svih oblika diskriminacije. 

Sve planirane posjete su realizirane, tako da je u zgradi Vlade BPK-a ministar Mašić se susreo s premijerom Emirom Fraštom i ministricom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azrom Kuljuh.

Mašić se susreo i s goraždanskim muftijom Remzijom Pitićem, te posjetio Islamski centar.

– Ono što mi je posebno drago jeste da je ovo šetsa ili sedam posjeta Bosanskopodrinjskom kantonu. Ovu posjetu ocjenjujem kao posebno dobru, s obzirom na to da sam imao sedam aktivnosti i sastanke s ministricom za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Azrom Kuljuh, premijerom BPK-a Emirom Fraštom, goraždanskim muftijom Remzijom Pitićem i dr. – kazao je Mašić. 

Realizirana je i posjeta Osnovnoj školi „Fahrudin Fahro Baščelija“, posjetio je i Osnovnu muzičku školu „Avdo Smajlović“.

U Goraždu je Mašić položio cvijeće na spomen-obilježju poginuloj djeci. 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.