Bjelan-Karičić

Uspješano proveden projekat osnaženja i osamostaljenja žena

U okviru projekta „Budi aktivna, učini društvo boljim“ u proteklom periodu realizirane su brojne aktivnosti edukacija, kurseva, i različitih programa s fokusom na fizičku aktivnost i zdrav život žena. Autorica i koordinatorica provedbe ovog projekta bila je Maja Bjelan – Karičić, predsjednica savjeta Mjesne zajednice Vratnik i sekretar Općinske organizacije SDP BiH Stari Grad Sarajevo.

„Naša polazna osnova bila je osamostaljenje žene kroz ekonomsko osamostaljivanje. Trudili smo se da jačamo tijelo i duh polaznica, a paralelno s tim radili smo kurseve koji ih mogu osposobiti za pokretanje vlastitog samostalnog kreativnog obrta. Broj nezaposlenih osoba uvijek je u disbalansu, odnosno među nezaposlenim i neaktivnim osobama je uvijek više žena. Moramo to prevazići, osamostaliti i osnažiti žene kako bi same zarađivale i sticale novac od svog rada.“, istakla je Maja Bjelan – Karičić.

Projekat je ukupno trajao 6 mjeseci a strani donatori su ga finansirali sa 18.535 KM. Kroz projekat se radilo i sa mladim osobama i učenicima, kreirajući pozitivno okruženje za kvalitetan boravak izvan škole ili kuće. Donatori su projekat označili kao veoma uspješan te su najavili nastavak saradnje.

„Moram istaći ogromnu zahvalnost svim članovima mjesnog odbora na njihovom nemjerljivom doprinosu u realizaciji ovog projekta, kao i svim osobama koje su učestvovale i pomogle da napravimo nešto dobro i korisno za naše Vratničanke i za naše najmlađe. Posebno se zahvaljujem donatoru i radujem se skoroj saradnji na drugim projektima“, poručila je Maja Bjelan – Karičić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu