Uspjeh Vildane Stanišić na četvrtom Svjetskom online natječaju književnosti

Vildana Stanišić je 20 godina aktivistica SDP -a BiH. Ova rođena Mostarka trenutno živi u Žepču, a prije toga je živjela u Bratuncu i Srebrenici. Kako kaže, mjesta boravka je mijenjala, ali dres nikad nije i neće.

Trenutno, u OO SDP BIH Žepče obnaša funkciju predsjednice Foruma žena i član je Predsjedništva OO SDP BIH Žepče. Vildana je također i na listi za OV Žepče. Njena partijska aktivnost je prepoznatljiva i svestrana, ali ovaj put želimo da istaknemo Vildanin uspjeh na 4. Svjetskom online natječaju književnosti.

Među 441 pjesnikom iz 77 zemalja sa pet kontinenata naša drugarica Vildana Stanišić postigla je zapažen uspjeh te se plasirala u krug najboljih pjesnika svijeta. Pored ovog natječaja ova pjesnikinja paralelno je učestvovala na još nekoliko konkursa koje su organizovale svjetske poetske organizacije i tu je postigla zapažene rezultate te osvojila brojna priznanja.

Navest ćemo samo dvije zlatne medalje, dvije srebrne, zlatni pehar, diplomu književne časti, diplomu izvrsnosti, te brojne certifikate, pohvalnice i diplome.

Vildana je svojim perom i poezijom znatno doprinijela promociji mira u svijetu, borbi protiv rasizma i svim drugim vrstama nasilja te promovisala našu zemlju na najbolji mogući način. Međunarodni forum za kreativnost i humanost Sirije također je našoj aktivistici dodijelio certifikat za izuzetan rad i doprinos te njene radove redovno objavljuje.