Nermin Nikšić

Uspjeh Banja Luke, Mostara i Sarajeva moramo početi shvatati kao uspjeh BiH

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je u emisiji Telering na RTRS da će zajedno sa DF-om građanima ponuditi da na narednim izborima u BiH 2018. vlast formiraju stranke ljevice bez nacionalnih stranaka, te da tako zemlju izbave iz problema u koje je upala.

„Uz dužno poštovanjem svakome, nemamo problema da svaki od nas bude ponosni predstavnik svog naroda, ali vrijeme je da malo više budemo Bosanci i Hercegovci i da volimo svoju zemlju“, rekao je Nikšić, prenosi agencija Patria.

On je rekao da je posve normalno da se uspjeh Banja Luke, Mostara ili Sarajeva doživljava kao uspjeh Bosne i Hercegovine, ali da nije normalno kada se član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić na njega naljutio jer mu je čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Naša ideja je, rekao je Nikšić, da svaki građani ima zdravstveno osiguranje, da porastu minimalne plaće, da poraste broj radnih mjesta, jer to građani zaslužuju bez obzira kako se zovu ili kako se izjašnjavaju. Nada se da će građani prepoznati poruku ljevice i podržati ih u njihovoj politici.

Na pitaje zbog čega SDP-a nema u RS-u, Nikšić je rekao da nakon 2014. SDP nema predstavnika u NSRS, ali ima u Vijeću naroda, te da već neko vrijeme rade na jačanju svoje pozicije i u ovom dijelu BiH.

„Sretan sam kada su mi neki ljudi u Banja Luci rekli da čekaju deset godina da se pojavi neko ko će tražiti da budemo više Bosanci i Hercegovci, a manje sve ostalo“, rekao je Nikšić dodajući da SDP nije ni protiv RS ni protiv srpskog naroda. Potrebno je, poručio je, samo da budemo ljudi.

„Drago mi je da se gradi u RS. To je pobjeda Bosne i Hercegovine. Ali, nije mi drago kada čujem da autoput spaja Banja Luku i Beograd. On prije svega spaja Banja Luku i Doboj, i Sarajevo, pa tek onda Beograd i Zagreb“, zaključio je predsjednik SDP-a, prenosi Patria.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.