Lagumdžija-Ashe

Uskoro procjena štete nastale uslijed kataklizmičnih polava u BiH

Bh. ministar je naglasio kako Bosna i Hercegovina, nakon ove tragedije, nastavlja računati na “iskustvo i podršku UN-a”.

Slika

Odlazeći predsjednik 68. redovnog zasjedanja Generalne skupštine (GS) UN-a, John Ashe susreo se u utorak poslijepodne u New Yorku sa aktualnim šefom bh. diplomatije i potpredsjednikom Vijeća ministara BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Bh. ministar vanjskih poslova iskoristio je priliku da predsjednika Generalne skuptine UN-a obavijesti o magnitudama razaranja, kako je to navedeno u posebnom saopštenju UN-a, kada je riječ o opisu stradanja građana Bosne i Hercegovine u predhodnim poplavama na Balkanu.

To je "potpuno podsjećanje da impakt klimatskih promjena može uticati na svakoga, bilo gdje", navodi se u pisanom saopštenju.

Lagumdžija je još informisao Ashea kako će procjena štete nastalih uslijed kataklizmičnih polava u BiH biti objavljena uskoro, ali "prije donatorske konferencije koja će biti održana u julu". Bh. ministar je naglasio kako Bosna i Hercegovina, nakon ove tragedije, nastavlja računati na "iskustvo i podršku UN-a".

Prema navodima iz kabineta predsjednika Generelane supštine UN-a, Lagumdžija se posebno zahvalio Asheu na pozivu da učestvuje na visokom panelu posvećenom ljudskim pravima i održivom razvoju, s naglaskom na "Agendu post 2015", koji je održan u sjedištu UN-a u protekla dva dana. 

Sa svoje strane, predsjednik Generalne skupštine UN-a zahvalio se ministru Lagumdžiji na njegovom učečšću na pomenutom panelu, uzimajući u obzir "teške okolnosti" usljed poplava u BiH.

Potencirajući da i on sam potječe iz regije koja je sklona takvim klimatskim katastrofama, Ashe je izrazio duboku simpatiju i razumjevanje za nevolje svih građana Bosne i Hercegovine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.