Hadžić – Erginay:

Uskoro aviolinija Istanbul – Mostar

Poželivši dobrodošlicu ambasadoru Erginayu u našu zemlju ministar Hadžić je rekao da su Bosna i Hercegovina i Republika Turska dvije prijateljske zemlje sa dobrim političkim odnosima i izuzetnoj kulturnoj saradnji, ali da postoji prostor za unapređenje ekonomskih odnosa

Slika

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske u BiH Cihada Erginaya s kojim je razgovarao o odnosima dvije zemlje.

Poželivši dobrodošlicu ambasadoru Erginayu u našu zemlju ministar Hadžić je rekao da su Bosna i Hercegovina i Republika Turska dvije prijateljske zemlje sa dobrim političkim odnosima i izuzetnoj kulturnoj saradnji, ali da postoji prostor za unapređenje ekonomskih odnosa. On je informisao ambasadora Erginaya o planovima Bosne i Hercegovine u oblasti izgradnje putne infrastrukture, s akcentom na izgradnju autoputa na Koridoru 5C, revitalizacije željezničkog saobraćaja i unapređenja avio saobraćaja. Dodao je da su to oblasti u kojima BiH i Turska mogu naći zajednički interes i jačati ekonomsku saradnju.

Ambasador Erginay je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom BiH i Turske u izgradnji putne infrastrukture. Istaknuo je da postoji interes od strane turskih avio kompanija za jačanjem zračnih linija prema Bosni i Hercegovini otvaranjem direktne veze između Istanbula i Mostara.

Ministar Hadžić  je zaželio ambasadoru Erginayu uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini i uputio zahvalnost Republici Turskoj i narodu Turske na nesebičnoj i brzoj pomoći tokom katastrofalnih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.