Susret Nikšić-Cvijanović

Usaglašeni stavovi

Naglasio je da su otklonjene dileme vezane za projekt Južni tok te da će Vlada FBiH u toku današnjeg dana ili sutra dobiti kompletan elaborat o kojem će se izjasniti i uputiti mišljenje Vijeću ministara BiH

Slika

 Nakon današnjeg sastanka s predsjednica Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, federalni premijer Nermin Nikšić rekao je da su usaglašeni stavovi vezani za brojna pitanja koja se tiču dvije entitetske vlade.

Naglasio je da su otklonjene dileme vezane za projekt Južni tok te da će Vlada FBiH u toku današnjeg dana ili sutra dobiti kompletan elaborat o kojem će se izjasniti i uputiti mišljenje Vijeću ministara BiH.
 
Nikšić je kazao da je na sastanku dogovoreno davanje uputstva direktoru Elektroprenosa BiH za pokretanje realizacije prvih investicija u elektroenergetsku mrežu BiH, vrijednih oko 10 miliona KM.

– Također, usaglašeno je da ćemo imati jedinstven pristup prema Misiji MMF-a prema BiH i nadamo se da će do kraja mjeseca biti odobrena tranša koju smo trebali dobiti krajem 2013. – rekao je Nikšić.
 
Predsjednica vlade RS-a naglasila je da su dvije strane odlučile da kroz partnerstvo i dijalog dolaze do rješenja.
 
Izrazila je posebno zadovoljstvo što je direktoru Elektroprenosa dato zeleno svjetlo za pokretanje investicija, i uvjerena je da ćemo uskoro imati potpuno funkcionalnu upravu Elektroprenosa.
 
Cvijanović je kazala da je dogovoreno da u narednom periodu bude održan još jedan sastanak premijera dvaju entiteta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.