Sarajevo

Uručene nagrade i pohvalnice Ministarstva sigurnosti BiH

Srebrena policijska značka, koja se dodjeljuje za poseban doprinos u efikasnom izvršavanju poslova i zadataka, uručena je zamjenicima direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Miletu Juriću i Urošu Peni te zamjeniku direktora Granične policije BiH Zijadu Sraboviću.

Slika

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine dodijelilo je nagrade i pohvalnice rukovodiocima sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini za izuzetan doprinos na jačanju sigurnosti građana, efikasan rad i iskazane organizacijske sposobnosti.

Na ceremoniji održanoj danas u Ministarstvu sigurnosti, zamjenik ministra Mladen Ćavar uručio je Zlatnu policijsku značku, koja se dodjeljuje za poseban doprinos u zaštiti i očuvanju ljudskih života i materijalnih dobara, direktoru Granične policije BiH Zoranu Galiću, direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsadu Viliću i šefu Policije Brčko distrikta BiH Goranu Lujiću.

Srebrena policijska značka, koja se dodjeljuje za poseban doprinos u efikasnom izvršavanju poslova i zadataka, uručena je zamjenicima direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Miletu Juriću i Urošu Peni te zamjeniku direktora Granične policije BiH Zijadu Sraboviću.

Za iskazane izuzetne organizacijske sposobnosti u komandovanju i rukovođenju Pohvalnica je dodjeljena direktoru Službe za poslove sa strancima Draganu Mektiću, direktoru Agencije za policijsku podršku Jasminu Pilici i direktoru Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Branku Vukoji. Pohvalnicu je dobio i direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH

Almir Džuvo, kojem je ovo priznanje uručeno krajem prošle sedmice.

Ćavar je istakao da se danas s ponosom može reći da su ovo agencije u koje građani BiH kao i  brojni međunarodni partneri imaju puno povjerenje.

„Zahvaljujući dobro koordiniranim aktivnostima između agencija u BiH te saradnjom sa policijskim agencijama u regionu i svijetu, uspješno su izvedene brojne akcije i dat veliki dopinos u borbi protiv svih sigurnosnih izazova i općenito jačanju sigurnosti. Predanim radom postignutim zahvaljujući stručnosti rukovodstva i profesionalnosti uposlenika ovih agencija, BiH se na međunarodnim skupovima redovno prepoznaje kao aktivan i pouzdan partner u presjecanju organiziranih kriminalnih grupa, sigurnosti granice, borbe protiv ilegalnih migracija, borbe protiv terorizma i sve aktivnijoj međunarodnoj saradnji“, kazao je Ćavar. 

Stručnost i profesionalnost rukovodstva ovih agencija garant su da će se ovaj trend nastaviti i u budućnosti i da će se unutar agencija, ali i njihovom međusobnom saradnjom, nastojati postići zajednički cilj – veća sigurnost građana BiH, regiona i Evrope.

„Sigurnosni sektor svojim pozitivnim primjerom treba ostati predvodnik na putu ka evropskim integracijama. I u posljednjem izvještaju Evropske komisije o napretku BiH sigurnosni sektor je označen kao jedina svijetla tačka. Nastavit ćemo da usvajamo standarde EU jer tamo pripadamo i to ostaje naš najveći prioritet“, zaključio je Ćavar.

U ime svih nagrađenih obratio se direktor Mektić koji se zahvalio na uručenim priznanjima, ističući da predstavljaju izuzetnu čast ali ujedno i obavezu za nastavak efikasnog rada na dobrobit svih građana u Bosni i Hercegovini

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.