Ćavar

Uručena prva putna isprava za priznate izbjeglice u BIH

BiH time ispunjava još jednu od obaveza proisteklih iz odluke o bezviznom režimu za putovanje u zemlje članice Evropske unije/Šengen zone.

Slika

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine organiziralo je danas uručenje prve putne isprave za priznate izbjeglice u Bosni i Hercegovini. 

BiH time ispunjava još jednu od obaveza proisteklih iz odluke o bezviznom režimu za putovanje u zemlje članice Evropske unije/Šengen zone. 

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar je prilikom uručenja putne isprave kazao novinarima da je, sukladno Zakonu o kretanju i boravku stranaca i azilu i provedbenim propisma koji tretiraju tu oblast u BiH, Sektor za azil Ministarstva sigurnosti BiH zajedno sa Sektorom za informacione tehnologije i u suradnji s IDDEEA-om napravio putnu ispravu za izbjeglice koje imaju priznat status u BiH. 

– Ta putna isprava je jedna veoma kvalitetna, biometrijska putna isprava s jako velikom zaštitom i sa njom se omogućava nositeljima putne isprave, izbjeglicama koje imaju priznat status u BiH, nesmetano putovanje u treće zemlje po njihovom izboru – kazao je Ćavar. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.