Jugoslav Brdar

Uredbu o neradnim danima u Kantonu 10 nije potpisao ministar SDP-a, nego njegovi pomoćnici

Povodom teksta Oživljavanje paradržave: Vlada u Livnu radi po zakonima tzv. Herceg-Bosne! koji je danas objavljen na našem portalu, reagirao je Jugoslav Brdar, povjerenik Socijaldemokratske partije (SDP) za Kanton 10.

U skladu sa Kodeksom za štampu i online medije, njegovo reagiranje redakcija portala Radiosarajevo.ba prenosi u cijelosti, bez intervencija:

Gosp. Momčilo Bajić, inače član SDP BiH, imanovan je ministrom zdravstva, rada, socijalne skrbi i prognanih na Skupštini HBŽ/K-10, koja je održana 21.12.2020 u Tg i u momentu donošenja pomenutog akta nije praktički niti posjetio ministarstvo kojim rukovodi. Više je nego razvidno da je akt na koji se pozivate u članku potpisan od strane nekoga od pomoćnika ministra.

I bez toga i najneupućenijima u ovoj zemlji poznato je da ne postoji jedinstveni zakon o praznicima (neradnim danima) u BiH. Dakle, godinama je praksa da se u kantonima poziva na zakone bilo RBiH, bilo HRHB tako da je veoma neumjesno prozivati časnog čovjeka, Momčila Bajića posebice niti 24 sata nakon imenovanja. Odluka o imenovanju nije niti objavljena u službenom glasilu K-10, niti je isti preuzeo funkciju makar u minimalnom kapacitetu“, navodi Brdar.