Jugoslav Brdar

Uredbu o neradnim danima u Kantonu 10 nije potpisao ministar SDP-a, nego njegovi pomoćnici

Povodom teksta Oživljavanje paradržave: Vlada u Livnu radi po zakonima tzv. Herceg-Bosne! koji je danas objavljen na našem portalu, reagirao je Jugoslav Brdar, povjerenik Socijaldemokratske partije (SDP) za Kanton 10.

U skladu sa Kodeksom za štampu i online medije, njegovo reagiranje redakcija portala Radiosarajevo.ba prenosi u cijelosti, bez intervencija:

Gosp. Momčilo Bajić, inače član SDP BiH, imanovan je ministrom zdravstva, rada, socijalne skrbi i prognanih na Skupštini HBŽ/K-10, koja je održana 21.12.2020 u Tg i u momentu donošenja pomenutog akta nije praktički niti posjetio ministarstvo kojim rukovodi. Više je nego razvidno da je akt na koji se pozivate u članku potpisan od strane nekoga od pomoćnika ministra.

I bez toga i najneupućenijima u ovoj zemlji poznato je da ne postoji jedinstveni zakon o praznicima (neradnim danima) u BiH. Dakle, godinama je praksa da se u kantonima poziva na zakone bilo RBiH, bilo HRHB tako da je veoma neumjesno prozivati časnog čovjeka, Momčila Bajića posebice niti 24 sata nakon imenovanja. Odluka o imenovanju nije niti objavljena u službenom glasilu K-10, niti je isti preuzeo funkciju makar u minimalnom kapacitetu“, navodi Brdar.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu