Upriličeno svečano otvaranje dječijih igrališta u Tuzli

Sinoć je u tuzlanskom naselju Brčanska malta upriličeno svečano otvaranje dječijeg igrališta “Grbavica”, u blizini OŠ Brčanska malta i obdaništa Sunčica. Izgradnju ovog dječijeg igrališta, kao i opremanje igrališta u naseljima Batva i Miladije i postavljanje sprava za street workout na Brčanskoj malti, i u naseljima Novi Grad II i Slatina, finansirala je porodica Raffaelle Tommasi iz Bolonje, uz doprinos udruženja Adottando Bolonja, Tuzlanska Amika i Grada Tuzla.

”Želim izraziti zahvalnost porodici gospođe Raffaele Tommasi za pomoć pri izgradnji svih ovih parkova, ”Grbavica” u MZ Brčanska malta, u MZ Slatina, zatim u MZ Novi grad II, između Oktobarske ulice i Pivnice, igrališta u MZ Miladije i u MZ Batva. Dogovorili smo se da na ovom mjestu, sa novim imobilijarom za malu djecu ali i za one koji se bave gimnastikom, tinejđere i ostale, izgradimo jedan park. Da tako omogućimo svim uzrastima građana Tuzle rekreaciju i odmor u kvartovskim parkovima”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Ceremoniji su prisustvovali i prijatelji iz Italije, gospodin Luka Enrikes, sin Raffaele Tomasi iz Bolonje i gospodin Saverio Pankaldi, predstavnik Udruženja Adottando Bolonja.

”Nama je veoma drago da možemo sarađivati sa Gradom Tuzla i pomoći u izgradnji ovih dječijih igrališta. To radimo u uspomenu na našu majku Raffaelu Tommasi koja je imala veliku ljubav prema Tuzli i jednoj djevojčici iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja, koja je i danas vezana za našu porodicu. Nama je zaista drago da možemo dati jedan mali doprinos za djecu Tuzle”, izjavio je Luka Enrikes, sin Raffaele Tomasi iz Bolonje.

Otkrivanjem ploče sa imenom Raffaele Tommasi, Luka Enrikes i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović proglasili su igralište otvorenim i predali djeci na upotrebu za igru, druženje i sportske aktivnosti.

U revijalnom dijelu programa učestovali su članovi KUD Panonija sa izvedbom „Proljetna igra“ i najmlađi sugrađani iz vrtića Sunčica uz muzičku dramatizaciju Crvenkapice.

Raffaela Tommasi je bila istinski prijatelj Tuzle, posebno mladih Tuzle. S jakom željom i velikim srcem, svoj život je posvetila onima kojima je pomoć bila potrebna, prije svega štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla. Nakon smrti gospođe Tommasi, njena porodica je odlučila, da humanitarni rad svoje majke nastavi slijedeći njena plemenita djela, tako što su u Tuzli, 2010. godine, zajedno sa Gradom Tuzla, sufinansirali izgradnju dva sportska igrališta.

Radi se o igralištima u dvorištu JU “Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora”, kojeg, osim učenika i štićenika ovog Centra, koriste i učenici OŠ “Miladije”, mladi koji borave u “Kući porodica”, djeca vrtića “Ciciban”, kao i ostala djeca i mladi sa područja naselja Miladije.

Početkom ove godine, sin gospođe Tommasi, gospodin Luka Enrikes, u saradnji sa udruženjima Adottando iz Bolonje i Tuzlanska amika iz Tuzle, odlučio je nastaviti humanu misiju svoje porodice i donirao je sredstva za izgradnju i opremanje nekoliko dječijih igrališta u Tuzli. Sve lokacije su opremljene i odgovarajućim urbanim mobilijarom. Grad Tuzla je dao doprinos u realizaciji svih ovih projekata, a značajnu podršku su dala udruženja Adottando iz Bolonje i Tuzlanska amika iz Tuzle.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.